© Colourbox

Hvordan får jeg mig selv til at blive ved med at træne?

Jeg har tit prøvet at begynde at løbe eller gå i fitnesscenter. Men det går altid i sig selv efter en kortere periode. Hvad kan jeg gøre?

På Aktiv Træning har vi altid været fortalere for, at træning skal være sjovt. Det betyder ikke, at man skal rende rundt og grine konstant, når man træner, men man skal have en fornemmelse af glæde og lyst omkring sin træning. Vi tror ikke på, at man bliver vedholdende, hvis træning kun er noget, man gør af pligt og for sin sundheds skyld.

Sagt lidt enkelt: Hvad får dig ud at træne? Frygten for at udvikle hjerte-karsygdomme eller en spirende følelse i kroppen af, at du glæder dig til løbeturen, cykelturen, squashkampen, fodboldkampen eller den korte, hårde indsats, når du dyrker crossfit? Hvis du har svært ved at motivere dig til dine løbeture, så skal du måske finde på en anden motionsform, der passer dig bedre. Eller måske skal du bare finde nogle andre løberuter.

Selvfølgelig er der dage, hvor motivationen halter alligevel, men finder du glæden ved at træne, så er det meget nemmere at blive vedholdende.

6 metoder til at fastholde motivationen

  1. Find den motionsform, der passer præcis til dig

  2. Meld dig til et løb

  3. Få en træningsmakker

  4. Meld dig ind i en klub

  5. Tænk på den rare følelse, efter du har trænet

  6. Forkæl dig selv med lidt lækkert udstyr og træningstøj

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: