Læsernes bedste tips: Bliv løber for altid

Vi bad jer læsere om hjælp til, hvordan man kan fastholde glæden ved løb, blive ved at forbedre sin træning og undgå at blive skadet. Her er 9 skarpe læsertips.

14. juli 2014 af Peter Bollerup Andersen

I forbindelse med en stor artikel om at bevare glæden ved løb – som vi bringer i denne måned – har vi bedt læserne dele ud af deres bedste træningstips.

For hvilke træningstips bruger I? Hvordan bevarer I motivationen som løber og ikke mindst, hvad gør I for at undgå at blive skadet?

Her er 9 skarpe læsertips:

Træningstips:

  • “Variation er nøglen til en god form. Jeg løber alt fra intervaller i konkurrencetempo til bakkesprint, træner et bestemt tempo, løber på min intuition og har også en ugentlig langtur i meget roligt tempo."

  • “Jeg holder meget af at løbe forskellige ruter og hele tiden bygge sløjfer på – alt efter dagsformen. På den måde forbliver mine løbeture spændende og nye.”

  • “Intervaltræningen 10-20-30 har givet mig fornyet gejst og fremgang, da jeg følte, min form var stagneret. Jog 30 sekunder, løb 20 sekunder i moderat tempo, og sprint så de sidste 10 sekunder.”

Fastholde motivation:

  • “Jeg sætter altid et mål seks uger frem. Det kan være at tabe et kilo eller løbe 10 km på en bestemt tid. Så belønner jeg mig selv, hvis det lykkes. Det kan være en weekendtur eller et restaurantbesøg.”

  • “Jeg tænker altid på, hvilket forbillede jeg er over for mine børn. Er jeg ham faren, der altid ligger på sofaen? Eller er jeg ham den aktive far, der inspirerer mine børn? Jeg foretrækker klart det sidste.”

  • “Jeg elsker at gå på YouTube og se motivationsvideoer. Det giver et boost og giver lyst til at træne. Godt tip: Se ikke videoerne, lige før du skal sove. Du risikerer at stå op og fare ud at løbe.”

Undgå skader:

  • “Jeg har altid tre forskellige par løbesko, jeg skifter imellem. Det giver en god variation og aktiverer flere muskler i fødderne.”

  • “Jeg supplerer min løbetræning med to TRX-pas (træningsremme) hver uge. Det er god og alsidig træning, som kan klares derhjemme. Det styrker både min core og mobilitet samt kroppens sener og muskler.”

  • “Hvis jeg har ondt efter løbeturen, så bruger jeg ofte min ‘foam roller’ (skumrulle), som hjælper med at løsne op for musklerne. Eller også svømmer jeg – det er rigtig god restitutionstræning.”

Log ind her og læs hele artiklen om, hvordan du bliver løber nu - og for altid."

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: