Mand bestiger Mount Washington på cykel

VIDEO: Tim Johnson er den første nogensinde, der har cyklet op ad det legendariske og ekstremt ugæstfri bjerg Mount Washington om vinteren. Se den vilde video her!

14. oktober 2016

Normalt er vejen op ad Mount Washington i den nordøstlige stat New Hampshire lukket i vinterhalvåret. Isen ligger tommetyk på vejen, og vindforholdene er så ekstreme på bjergtinden, at det er for farligt at opholde sig der. Mount Washington er med 1.917 meter det højeste bjerg i det nordøstlige USA.

Men Tim Johnson fik sidste vinter som den første nogensinde særtilladelse til at prøve kræfter med de 1.400 højdemeter på sin fatbike. Tim Johnson er seksdobbelt national mester i cykelcross, men turen op ad det nordøstlige USA’s højeste bjerg, Mount Washington, var alligevel en særlig udfordring for rytteren.

På vej op ad bjerget fik Tim Johnson følgeskab af en ‘ledsagebil’ i form af en pistemaskine med larvefødder, og trods flere styrt undervejs på det glatte underlag klarede han turen på 1 time og 45 minutter. Vejen op ad bjerget er ca. 12 km lang og har en hældning på 11,6 pct. i snit. Den danner hver sommer rammen om både et motionsløb og et cykelløb.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: