Prioriter styrketræningen
Prioriter styrketræningen

Børn er ikke en undskyldning for at skippe styrketræningen.

© iStockphoto

Motivation: 5 tip til at prioritere din træning

Står undskyldningerne for at droppe styrketræningen i kø? Så gå om bord i disse let tilgængelige løsninger på en håndfuld af de klassiske bremseklodser.

14. juli 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

1. Jeg har ikke tid

Det er nemt at droppe træningen fuldstændig og bilde sig selv ind, at det kan være lige meget, hvis man ikke har mindst en hel time til rådighed. Det passer bare ikke. På under 30 min. kan du nå at lave 3 sæt af de store øvelser – squat, pull-ups, bænkpres og dødløft. Så har du faktisk været alle de store muskelgrupper igennem.

2. Jeg er konstant træt

Så aftal med dig selv, at du de næste 7 dage prioriterer at få hvilet ud, hvorefter træningen så kan begynde. Drop det ekstra afsnit af tv-serien om aftenen og sæt en alarm, der fortæller dig, hvornår det er tid til at gå i seng.

3. Jeg mangler udstyr

Selv om du ikke har et fitnesscenter til rådighed, kan du sagtens give kroppen komplet styrketræning. Prøv fx at give den gas med disse crossfitøvelser, der kan laves hjemme på stuegulvet.

4. Familielivet stjæler fritiden

Koordiner fritiden med din partner, så I begge har lige meget tid til rådighed, og du derfor ikke behøver at føle dårlig samvittighed over at træne. Træn evt. sammen med børnene, der sikkert vil nyde at være ’levende vægtstænger’ eller lave en stribe burpees med dig.

5. Jeg er skadet

Der er stort set altid noget, du kan gøre alligevel. Hvis en skadet skulder fx forhindrer dig i at smide rundt med tunge vægte, så find løbeskoene frem, lav balancetræning på vippebræt eller prøv kræfter med plyometrisk træning.

Vil du gerne vide mere om træning, skader, sundhed, motivation og meget mere, så tegn et abonnement på Aktiv Træning lige HER. I magasinet får du al den nyeste viden om træning og inspiration til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: