Mand, der løber

Mangler du tid til træning i en travl hverdag? 

Sådan får du tid til træning

Vi kender alle til en travl hverdag, hvor tid til at træne er begrænset. Derfor har vi spurgt tidsekspert Trine Kolding, hvordan man får mere tid til træning i en tætpakket kalender.

24. november 2021

I en presset hverdag, hvor man ofte tyer til overspringshandlinger, kan det være svært at finde tid til træning, derfor har vi spurgt tidsekspert Trine Kolding, hvordan man kan få tid til træning i en travle hverdag. Hun anbefaler 5 simple tips til, hvordan man bærer sig ad. 

1. Husk: Du får mere overskud af at motionere. Så du har faktisk ikke tid til at lade være!

2. Dobbeltudnyt din tid

Har du en oplevelse af, at der ikke er tid nok til træning, så prøv at bygge motionen ind i nogle af de aktiviteter, du i forvejen bruger tid på. Det kan fx være ved at løbe til arbejde, at bruge en cykelanhænger i stedet for bilen, når børnene skal afleveres, eller at lave en træningsaftale med en veninde, hvor I tager i fitnesscenteret sammen og også får snakket undervejs. Hvis du tænker lidt kreativt, er der masser af steder, hvor du kan snige motion ind i hverdagen.

3. Skriv det i kalenderen

At finde tid til træning i en travl (børne)familie handler først og fremmest om prioritering og planlægning. Beslut jer for, at der skal være tid til træning, og aftal så faste træningstidspunkter, som skrives ind i kalenderen. Hvis I fx har aftalt, at mor træner tirsdag og torsdag, og far træner onsdag og fredag, slipper I for diskussioner, når den ene pludselig er på vej ud ad døren. Du undgår også det bestyrelsesmøde på øverste etage, hvor du sidder og debatterer med dig selv, om du orker at træne i dag, eller der var andre ting, du kunne give dig til.

4. Træn i små bidder

Hvis du er tidspresset, så nøjes med små ‘træningssnacks’ i løbet af dagen, hvor du fx lige sniger en stribe armbøjninger ind. Beslut først, om du vil bruge 1, 2, 3 eller flere minutter, og find så et godt tidspunkt. Det kunne fx være, mens eftermiddagskaffen brygger. Her laver du så mange armbøjninger som muligt på den valgte tid. Gør du dette alle hverdage, vil du, når ugen er omme, have taget x antal armbøjninger uden det store besvær – og det batter i det lange løb.

5. Gå til kamp mod oversprings­handlinger

Vi er desværre udstyret med en temmelig gammeldags hjerne, som helst vil have, at vi bliver liggende på sofaen i stedet for at tage ud på en lang løbetur. Hjernen kan nemlig opfatte træning som noget potentielt ubehageligt eller farligt, så for at beskytte os finder den på en masse dårlige undskyldninger og overspringshandlinger. Det gælder derfor om at kortslutte de negative tankeprocesser og snyde hjernen. Lov fx dig selv, at du bare skal løbe ti minutter og så må løbe hjem igen. Det går hjernen ikke i panik over. Og når du først er kommet afsted, så får du jo typisk lyst til at fortsætte længere end de ti minutter.

Læs mere om overspringshandlinger, og hvordan du vinder over dem, her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: