Kvinder der løber i skoven

Jo oftere du træner, desto nemmere er det at holde fast i træningsrytmen. 

© iStock

Sådan holder du motivationen i efteråret

Mørket haler i efteråret ind på os, hvilket også betyder at motivationen for at træne langsomt daler. Dog behøver mørke og kulde ikke at have indflydelse på din træning. Læs her, hvordan du holder en god træningsrytme hele efteråret.

22. oktober 2018 af Hans Westhausen Gottlieb

Hvordan klarer jeg efteråret?

Jeg falder ofte ud af den gode træningsrytme i løbet af efteråret og vinteren. Har I nogle tips til at holde træningen på skinner? 

SVAR: Nøglen er at fastholde eller måske endda øge antallet af ugentlige træningspas. Hovedfokus skal ganske enkelt være på at komme afsted til træning. 

Til gengæld kan du skrue lidt ned for ambitioner om rekordtider og selvpåførte krav om at gennemføre hårde pas. Udfør de træningspas, du synes, er sjovest, så du glæder dig til at komme afsted.

Træner du udendørs i sommerhalvåret, så kan du også overveje at melde dig ind i et fitnesscenter i efterårs- og vintermånederne, hvis mørket og kulden er de primære motivationsdræbere. 

3 motivationstips til efteråret

1. Træn ofte, men i kort tid ad gangen
I stedet for at skulle tage dig sammen til flere timers træning, så snup hellere en skarp halv time, når sofaen lokker. Til gengæld kan du træne lidt flere gange om ugen.

2. Træn i dagslys
Hvis det er muligt, så forsøg så vidt muligt at træne i dagslys eller alternativt lige efter fyraften. Når først du er kommet hjem, og mørket falder på, er det ekstra svært at komme ud.

3. Skab et træningsfællesskab
Find en eller flere træningsmakkere. Det gør ikke noget, at I ikke er på helt samme niveau. Målet er ikke at sætte rekorder, men at fastholde træningsrytmen. 

Stor vinterpakke til dig

Hold varmen og bliv set i mørket for KUN 69,50 kr. Lige nu kan du få en løbehue, handsker, hue, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 numre af Aktiv Træning til en vanvittig pris. Du får hele pakken med alle 5 dele samt 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbuddet gælder kun så længe lager haves. Læs meget mere her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: