Munkebjerg Grand Fondo markerer sæsonafslutningen for mange cykelmotionister. Løbet går ad de små landeveje omkring Munkebjerg og byder på smukke omgivelser, godt med sidevind og heftige bakker. 

Sensommerens sjoveste motionsløb

Selvom sommeren er slut og efteråret for alvor har meldt sin ankomst, er det ikke helt slut med motionsløb. Starten af oktober byder på en stribe herlige løb – herunder en ærkeklassiker en nyklassiker og en en spændende opkomling

27. september 2018 af Lasse Lyhne

Opkomlingen: Til cykelrytteren

Munkebjerg Grand Fondo
Løbet blev afviklet første gang i 2014, men det har på få år etableret sig som lidt af en favorit blandt klatreglade cykelmotionister. Det forstår man sådan set godt, for løbet der foregår på landevejene omkring vejle gør brug noget af Danmarks hårdeste, smukkeste og mest cykelegnede asfalt.

Der køres 1 til 3 rundstrækninger af 40 km. Hver tur byder på 450 højdemeter og går over flere klassiske stigninger med Munkebjergbakken som den mest legendariske. Det mest stejle stykke er cirka 1 km langt og stiger med 8 procent, og der køres en bjergspurt på bakken, hvor hurtigste tid tæller.

Løbet køres d. 7.10 og du kan stadig tilmelde dig på: granfondo.nu


Klassikeren: Til løberen

Eremitageløbet
Er du løber, er der i høj grad ét løb, der afslutter løbesæsonen og det er Eremitageløbet. Løbet blev løbet første gang i 1969 og er blandt de ældste motionsløb i verden. Ruten er på 13,3 km og går gennem Dyrehaven nord for København. Den går ad grus- og asfaltveje og tager løberne forbi bl.a. Eremitageslottet, Peter Liebst hus og adskillige brølende kronhjorte. Løbet tiltrækker alle lige fra motionister, der går det mest af vejen til de bedste danske løbere.

Ruten er alsidig, men hård med et par solide stigninger, hvor i sær den sidste bakke op mod Hotel Fortunen trækker tænder ud.

Eremitageløbet løbes d. 7.10 og du kan stadig nå at tilmelde dig på: elob.dk

Nyklassikeren: Til crossrytteren


Gribben

Løbet er i udgangspunkt et mountainbikeløb, men det blev skabt i mtb-sportens spæde ungdom, og det bærer ruten præg af. Den består mest af brede skovstier og grusveje og af samme grund har cross- og gravelrytterne tage løbet til sig de seneste år.

Der køres 1 eller 2 omgange på en knap 40 km lang rundstrækning i den smukke Gribskov, der her sidst i oktober er klædt i smukke efterårsfarver.

Gribben køres d. 28. 10 og du kan tilmelde dig her:gribben-gravel.dk

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: