© Istock

Er 29" hjul bedre på MTB’en?

Jeg overvejer at købe en brugt mountainbike med 26" hjul, som jeg kan få billigt. Kan det være en god idé, eller skal jeg give det ekstra for en med 29"?

Hvis du går efter en mountainbike, der ruller perfekt over skovbunden, så er de store hjul på enten 27,5 eller 29 tommer klart bedst. Der kan dog også – ud over muligheden for at gøre et røverkøb – være argumenter for at vælge 26 tommer. Bl.a. er de det bedste valg, hvis du måler under 175 cm.

De 3 størrelser

  • 26 tommer: Den gamle standardstørrelse, som er røget ud i kulden. Bedst til personer under 175 cm, accelererer hurtigt og er god til hop og tricks – men kommer til kort på alle andre parametre.
  • 27,5 tommer: Mellemstørrelsen, som er blevet et populært kompromis. Den er meget manøvredygtig som 26’eren, men har bedre vejgreb og er bedre i ujævnt terræn end de mindste hjul.
  • 29 tommer: Har det bedste greb, uanset hvilket underlag du cykler på. De store hjul giver mere fart og bedre flow i MTB-sporet, fordi du tromler hen over forhindringerne. Det giver en behagelig køreoplevelse, men man accelererer ikke helt så hurtigt, og man kan savne lidt af ‘legen’ fra cykler med mindre hjul.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: