© Istock

Finpuds din MTB-teknik

Det er både nemt og sjovt at træne sin teknik på mountainbiken – og oven i købet giver træningen meget gode resultater.

13. september 2010 af Thure Kjær og Niels Christian Thalund

Arbejd med dine svagheder. Hvis du fx er en ørn til at køre opad, men taber fart, så snart det går nedad, skal du sætte ind her og bruge din tekniktræning til at blive bedre på nedkørslerne.

Træn teknik jævnligt Sørg for, at tekniktræning er en fast del af din MTB-kørsel. Læg tekniktræning ind på fx mindst hver 4. tur. På de ture skal du fokusere på teknikken i stedet for fart.

Vær frisk til tekniktræningen Selv om pulsen ikke topper helt, når du træner teknik, skal du alligevel være frisk i både hoved og ben, da træningen kræver både koncentrations- og koordinationsevne.

Prøv igen og igen Find de svære stykker på din normale træningsrute, og kør dem igen og igen. Hver gang skal du have klart fokus på at køre fejlfrit – så tænk ikke på at køre hurtigt.

De 4 bedste råd

  • Kig frem: Uanset om det er mudder, rødder eller sving, skal du se 1-2 meter frem og læse sporet foran dig. Ser du kun på forhjulet, overser du forhindringer.
  • Brug forbremsen: Forbremsen er din bedste ven, når sporet er teknisk. Den har hurtigere responstid og er god til små justeringer, når du skal tage toppen af farten. Bagbremsen er til nedad, eller til når du skal panikbremse.
  • Hold farten: Du kan nemt ødsle kræfterne væk ved skiftevis at accelerere og bremse op. Brug den fart, du får foræret af cyklen. Fx er det bedre at holde lidt igen i svingene og holde en konstant fart end at bremse i svingene.
  • Kend dit udstyr: En god tekniker er ét med sin cykel og ved helt nøjagtigt, hvor meget tryk der skal til på bremsen, og præcis hvordan gearet skifter. Så lær dit udstyr godt at kende.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: