Hvor hårdt skal mountainbikens dæk pumpes?

Der er forskel på hvor hårdt dæk på mountainbike og en almindelig cykel skal pumpes.

Mange motionister kører med alt for hårde dæk. Hårdtpumpede dæk giver færre punkteringer, fordi du blandt andet undgår, at slangen kommer i klemme mellem dæk og fælg.

På helt fladt underlag giver et højt dæktryk også en lav rullemodstand, men da du typisk kører mountainbike på spor med rødder og sten, hjælper det ikke så meget. Et lavt dæktryk giver derimod lav rullemodstand på ujævnt underlag og bedre vejgreb.

Hvor lidt luft der skal i dine dæk, må du prøve dig frem til. Start med at køre på dæk, der tydeligt presses fladere, når du lægger vægt på forgaflen. Særligt på mudderveje bør dæktrykket være lavt.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: