© Andreas Mikkel

Mountainbike

TræningsindholdDu kører som udgangspunkt mountainbike i skoven på små stier (spor) specielt anlagt til sporten. Du kan også fint køre på grusvejene i skoven eller bruge din mountainbike som træningsredskab på landevej og til og fra skoven. TræningsudbyttePulsen banker seriøst i vejret, når du kører på et spor i skoven. De kuperede udfordringer er ren intervaltræning. Samtidig opnår du både udholdenhed, tekniske færdigheder og en del styrketræning i rigtig mange (ellers glemte) muskler. Begynderfaktor

31. marts 2011

Træningsindhold

Du kører som udgangspunkt mountainbike i skoven på små stier (spor) specielt anlagt til sporten. Du kan også fint køre på grusvejene i skoven eller bruge din mountainbike som træningsredskab på landevej og til og fra skoven.

Træningsudbytte

Pulsen banker seriøst i vejret, når du kører på et spor i skoven. De kuperede udfordringer er ren intervaltræning. Samtidig opnår du både udholdenhed, tekniske færdigheder og en del styrketræning i rigtig mange (ellers glemte) muskler.

Begynderfaktor

Har du venner eller bekendte, som kan introducere dig til forskellige spor samt give dig lidt tekniske fif i begyndelsen, så opnår du en stor fordel frem for at trille rundt på må og få. Den form for solotræning er nemmere på landevejscyklen.

Motivation

Du bliver enten skræmt eller forelsket på stedet. Forelsket i udfordringerne, adrenalinkicket, naturen, skoven, elementet af leg og teknik. Du vil få lidt knubs i starten, men det tager du sikkert med et smil.

Socialfaktor

Man ser oftere en gruppe af mountainbikere i skoven end en enkelt rytter. Der er et klart socialt element før, under og efter en god tur i skoven. Man kører koncentreret på sporet, hvor der ikke er tid til hyggesludren. Det klares i pauserne.

Klassiske faldgruber

Mountainbiking er lig med mudder på kroppen og cyklen. Den skal vaskes og have olie, og de mange dele bliver slidt med tiden og skal udskiftes. Så der er en del praktisk arbejde forbundet med sporten. Det skal du være indstillet på fra start.

Kom godt i gang

Du har brug for en mountainbike, som er skræddersyet til terrænet og kan tåle strabadserne. Ikke noget med en citybike og så ud i skoven. Du har ligeledes brug for en del udstyr som i landevejscykling og lidt værktøj til sadeltasken.

Det koster det

Økonomisk ligger det tæt op ad landevejscykling. Du får udgifter til en fornuftig cykel – startpris omkring 6-7.000 kroner – og så skal du have udstyr. På sigt vil der være udgifter løbende til nye slanger, nye dele, nye dæk mv.

Sæsonbestemt

Til forskel fra landevejscykling kan du helt fint køre mountainbike året rundt. Du kan piske støv op på stierne om sommeren på flugt fra myg og insekter, og du kan muntre dig i snelandskabet og også køre i de regnfulde forårs- og efterårsdage.

Tidsforbrug

For de fleste er det mere tidskrævende end en tur på landevejen. Du skal nemlig transporteres til og fra skoven. Enten på cyklen eller med bil/offentlig transport. Selve træningsturene er dog ret intensive, og på 1-2 timer er du godt brugt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Påvirker varmen din træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: