MTB spor teknisk skovbund
Fast greb Det gælder om at have greb hele vejen op. Kig frem, så du kan styre uden om de værste passager og forhindringer.

Sådan tackler du bakkerne på MTB

Du skal bruge en forskellig indgangsvinkel og forskellig teknik, alt efter hvilken type bakke du træner på. Vi viser dig, hvordan du tackler 3 forskellige typer bakker.

19. september 2012

DEN TEKNISKE

Udfordringer: De snørklede og tekniske bakker sætter balance, køreteknik og koncentration på overarbejde. Kroppen arbejder hårdt, samtidig med at du skal styre cyklen, så du holder den optimale linje over forhindringer og ikke taber fart.

Gevinster: Tekniske bakker træner din teknik, balance og kontrol og evnen til at se, hvordan svære stigninger skal køres.

Sådan gør du: Øv dig i at læse det spor, du kører op ad, så du bliver god til at bestemme, hvilken vej du skal tage for at kunne komme op uden at tabe fart. Hold en høj kadence, og leg med vægtfordelingen, så du både har godt bid med bagdækket og fin styring på forhjulet – og kør gerne bakken flere gange. Er nogle af dine kammerater skrappe til at køre opad, så lur dem teknikken af.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: