Sådan træner du MTB-teknik på 10 minutter

Du behøver ikke sætte en masse tid af til at træne teknik på mountainbiken. Alt, du behøver, er 10 minutter!

1. marts 2019 af Martin Kreutzer

En god teknik åbner for helt nye oplevelser på sporet. Med tiden vil du kunne køre steder, hvor du hidtil er stået af cyklen eller har kørt en anden vej. Det er dog svært at træne teknikken effektivt ved bare at køre rundt i skoven. Vil du for alvor blive bedre, er det langt mere målrettet at afse tid til nogle specifikke øvelser.

Sådan træner du teknik på 10 minutter
Der er flere oplagte muligheder. Du kan enten søge ind på et stykke af stien, som er så svært, at bare det at køre igennem er en udfordring. Arbejd dig i givet fald fremad, og repetér gerne de sektioner, hvor du umiddelbart fejler, men kan se en vej igennem.

Alternativt kan du simpelthen opstille et tema for tekniksektionen, hvor du gentager øvelsen 5-10 gange i træk, indtil du mestrer den. Oplagte elementer er fx specifik træning af hurtig gennemkørsel af to-tre sving, kørsel ned over et par svære drops, klatring op ad rodfyldte stykker osv.

Skyd tyngdepunktet langt bagud, når du kører ned ad meget stejle passager – men stadig med pres og dermed kontrol på forhjulet.

Husk at holde tempo og intensitet nede. Er du løber, kan du med fordel stå op i pedalerne. Herved involverer du i større omfang din løbemuskulatur.

Hvem opfandt mountainbiken, og hvilken mountainbike er bedst? Få svar på de mest googlede spørgsmål om mountainbikes her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: