Markus Stöckl i Atacamaørkenen
© Red Bull Content Pool

VIDEO: Mountainbiker med 167km/t. ned af bjergside

42-årige Markus Stöckl har for nyligt sat verdensrekord for hurtigste downhilltur på serieproduceret mountainbike. Se videoen, hvor han kører med lynets hast ned af et bjerg med grusunderlag!

8. maj 2017 af Redaktionen

Vild rekord i Chiles ørken

Med 167 km/t. har den østrigske vovehals Markus Stöckl i Atacamaørkenen sat ny verdensrekord for hurtigste downhilltur på en serieproduceret mountainbike. 

42-årige Markus Stöckl har brugt de seneste 20 år på at sætte hastighedsrekorder på mountainbike, og for nylig gik han efter at slå sin egen rekord fra 2011 for højeste hastighed på en almindelig serieproduceret mountainbike ned ad et bjerg med grusunderlag.

Rekordforsøget krævede to års forberedelse, et crew på seks mand og en ekspedition langt ud i Atacamaørkenen i Chile til det helt perfekte bjerg. Toppen af det unavngivne bjerg lå i 3.971 meters højde, havde en perfekt, jævn 45-graders hældning og ikke mindst ideelle vindforhold.

Stöckl brugte otte testkørsler ned ad bjerget, før han fandt den perfekte linje til rekordforsøget. 

Fra toppen tog det Markus Stöckl 11 sekunder og 650 meter, før han ramte tophastigheden på 167,6 km/t. og dermed slog sin gamle rekord på 164 km/t.

Dragt, hjelm og siddeposition på cyklen blev alt sammen optimeret med vindtunnelforsøg. Men Stöckl satte rekorden på en almindelig serieproduceret mountainbike uden specialbyggede dele.

Inden under den tætsluttende aerodragt var Stöckl iført en slags kropsairbag, som forhåbentlig ville kunne yde en vis beskyttelse i tilfælde af styrt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: