OL-guldvinder: Sådan forbereder du dig perfekte til en konkurrence

Den mest vindende dansker i olympisk historie, Eskild Ebbesen, har skrevet bogen 'Træn som en vinder', hvor han bl.a. deler ud af sinde guldtips om kost og træning. Aktiv Træning har her eksklusivt fået lov til at bringe det kapitel fra bogen, der handler om konkurrenceforberedelse.

29. marts 2016 af Anders Ejbye-Ernst

Træner du op til en konkurrence i år? Så er det vigtigt, at du ikke kun fokuserer på træningen, men også husker konkurrenceforberedelsen. Selvom du er i topform, har de sidste mentale og fysiske forberedelser nemlig en altafgørende indflydelse på, hvordan du performer.

En af de mennesker, der har specialiseret sig selv i at vride alle fysiske og mentale ressourcer ud af kroppen, er Eskild Ebbesen, tidligere medlem af guldfireren og den mest vindende dansker i olympisk historie.

Han har netop udgivet bogen ‘Træn som en vinder’, hvor han giver en række mentale og fysiske værktøjer til, hvordan man når sine mål - uanset om du træner mod 10 kilometer, Ironman eller en anden udfordring.

Aktiv Træning har eksklusivt fået lov til at bringe et kapitel af bogen, der handler om, hvordan du forbereder dig op til en konkurrence, for at få det optimale ud af din krop.

Du kan downloade hele kapitlet her:

En af de vigtige pointer i kapitlet er den mentale forberedelse. Husker du at forberede dig godt, vil du nemlig få 100 procents udnyttelse af formen. Men glemmer du konkurrencestrategien eller overvurderer du din form, så risikerer du kun at få 50 procents udbytte af din form, selvom der stod 100 point på kontoen.

3 hurtige guld-råd fra Eskild Ebbesen

  • Glem tanken om at vinde og tabe. Fokuser i stedet på at optimere din præstation, og giv dig selv fuldt ud.

  • Erfaring og dygtighed gør dig bedre til at vurdere dit fysiske niveau. 95 procent af en god præstation er forberedelse. Resten handlerom at være klar på dagen.

  • Læg en klar strategi inden dine konkurrencer, og tænk flere scenarier igennem. Følg strategien – indtil det giver mening at ændre den.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: