Hjælp, min pulstræning er i krise!

Jeg har svært ved at træne efter de pulssatser, I har på jeres website. Jeg skal næsten helt ned at gå for at holde mig under 75 procent af min makspuls. Er det et tegn på dårlig form? Ved 85 procent af makspuls løber jeg til gengæld rigtig fint, og jeg kan løbe 5-10 minutter ved 90 procent af makspuls.

Der kan være flere årsager til dit problem. Den test, som du brugte til at bestemme din makspuls med, kan være en af fejlkilderne. Hvis du ikke pressede dig selv til det yderste, kommer du til at slås med for lave pulszoner, hvor det føles meget nemt at træne. Prøv at tage testen igen på en dag, hvor du føler dig frisk, udhvilet og topmotiveret.

Selv hvis din første maksimaltest er korrekt, er det ikke usædvanligt, at pulsen på relativt utrænede motionister hurtigt stryger til vejrs. Årsagen er, som du selv er inde på, at formen ikke er i top. I takt med at hjertet bliver stærkere, og blodmængden i kroppen stiger, kommer der mere ilt for hvert hjerteslag, og du kan lettere holde pulsen nede.

At løb ved 75 procent af dit maks føles uhyggelig nemt, og at løb ved 90 procent føles overkommeligt, er ikke katastrofalt. Du kan vælge bevidst at bryde ud af zonen af og til eller acceptere, at nogle ture foregår i et tempo svarende til rask gang. Din maksimale løbehastighed er lige nu ikke særlig høj, men vil med tiden blive bedre.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: