Hvorfor svinger min maks.-puls?

Min maksimalpuls er normalt 192, men under min løbetur i dag røg den helt op på 201. Er der noget galt med mig eller uret?

Bare rolig, der er sandsynligvis intet i vejen med dig eller dit ur. Hvis du har lavet 2 maksimaltest tæt på hinanden, men har fået 2 vidt forskellige resultater, så skyldes det fejl. Det kan være fejl i din maks.-test – fx kan højspændingsledninger og mobiltelefoner forstyrre transmissionen af data fra selve pulsmåleren til dit pulsur. Fejlen kan også skyldes, at det er svært at presse sig selv maksimalt.

De fleste har en tendens til at holde lidt igen, når det begynder at gøre nas, mens fx elitesportsfolk er dygtige til at presse sig maksimalt. Lav din maksimaltest til et sted uden elektroniske forstyrrelser, og sørg for at have sovet godt og have spist fornuftigt.

Husk også at lave en maks.-test pr. sportsgren, du dyrker. Der kan være stor forskel på, hvor højt du kan tvinge pulsen op under fx løb og cykling. De fleste kan få pulsen højest op under løb, hvor man træner oprejst og bærer hele sin kropsvægt.

Vil du vide mere om max-puls - klik her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: