Planlæg din træning - pulstræning

Med et pulsur på armen er det som at have din personlige træner med ude på træningsturen. Pulsuret hjælper dig med at finde det perfekte tempo, så du får trænet optimalt.

27. januar 2011

Vil du have det maksimale ud af dit pulsur, skal du lægge en plan for din træning. Planen skal sørge for, at træningen bliver varieret både på kort og lang sigt. Den skal også sørge for god tid til restitution mellem træningspassene.

Her er nogle gode tommelfingerregler:

  • En hård træningsdag skal altid følges af en rolig dag med let eller ingen træning.

  • Træner du regelmæssigt, er det en god idé at tage en restitutionsuge en gang om måneden. Her træner du kun halvdelen af det, du normalt gør. Så minimerer du skadesrisikoen og sikrer, at der altid er god energi i din træning.

  • Træner du frem mod en konkurrence, er det vigtigt, at træningsbelastningen – det vil sige intensiteten og mængden af træningen – gradvis øges hen imod konkurrencen. 1-2 uger før den store dag skal du dog nedtrappe træningen, så du opbygger energi til virkelig at give den gas, når det gælder.

  • Det er vigtigt først at vænne kroppen til at træne regelmæssigt i pulszone 1. Dernæst træner du basal teknik og udholdenhed i pulszone 1 og 2, før du fokuserer på hård og specifik træning i pulszone 3 og 4. Husk mindst 1 hviledag efter træning i pulszone 3 og 4.

Variér din træningsuge

En uge med pulstræning kan fx følge denne struktur. Mandag: Fri Tirsdag: Hård træning, fx en tempotur Onsdag: Fri eller kun let træning Torsdag: Hård træning, fx lungeblæseren Fredag: Fri eller kun let træning Lørdag: Fri eller kun let træning Søndag: Distancetræning eller progressiv træning

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: