Op med benene Læg dig med benene op ad fx en væg. For hver time, du har trænet, ligger du i 5 minutter© Colourbox

Hvordan restituerer jeg efter hård cykeltræning?

Cykelprofferne har massører og kosteksperter til at hjælpe sig. Men hvad kan en ambitiøs amatørrytter gøre for at få friske ben i en fart?

Selvom du hverken råder over et helt hold af hjælpere eller har hele dagen til rådighed til træning og optimal hvile, kan du gøre en masse, der hjælper din krop med at restituere i en fart:

Spise noget. De første 20 minutter efter træning er især vigtige, for her har næringsstofferne særlig let ved at trænge ud til musklerne. Sørg for både at få godt med protein og kulhydrater.

Løft benene. Har du mulighed for at synke ned i en sofa i en times tid og have benene løftet højere op end dit hjerte, er det super. Er det ikke muligt, så læg dig nogle minutter i den stilling, vi viser på billedet.

Cykl på arbejde. Dagen efter en lang træningstur kan du med fordel cykle på arbejde, hvis du har cirka en halv times rolig kørsel hen til arbejdspladsen. Kør i lave gear, og lad være med at presse dig selv. Det handler udelukkende om at rulle en kort tur på 30-45 minutter og øge blodcirkulationen i de ømme muskler.

Før dagbog. Vil du virkelig nørde igennem, så skriv ned, hvor meget du har trænet, hvor godt du sover om natten, hvad din hvilepuls er om morgenen, når du vågner, og din morgenvægt. Er du meget træt, taber vægt eller har højere hvilepuls, kan det være et tegn på, at du træner for hårdt og skal skære lidt ned på træningsmængden.

TABEL: Er din hvilepuls normal - hvad siger den om din form?

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: