Fyld op Løsningen på trætheden er at genoprette væskebalancen ved at sørge for at få noget at drikke under og efter træning.© Andreas Mikkel

Musklerne bliver trætte

Træthed bunder i, at kroppens energidepoter er udtømte. Det er især lokalt i de anvendte muskler, at træningen har slugt de kulhydrater, der ligger som et energidepot, bundet som lange sukkerkæder. Samtidig vil træningen have medført, at der er dannet mikroskopiske træthedsstoffer i musklerne. Desuden sker der en dehydrering, der får energiprocesserne i cellerne til at forløbe langsommere. Modvirker trætheden

21. oktober 2015

Træthed bunder i, at kroppens energidepoter er udtømte. Det er især lokalt i de anvendte muskler, at træningen har slugt de kulhydrater, der ligger som et energidepot, bundet som lange sukkerkæder.

Samtidig vil træningen have medført, at der er dannet mikroskopiske træthedsstoffer i musklerne. Desuden sker der en dehydrering, der får energiprocesserne i cellerne til at forløbe langsommere.

Modvirker trætheden

Løsningen på trætheden er at genoprette væskebalancen ved at sørge for at få noget at drikke under og efter træning. Også kulhydratindtagelse under et langvarigt træningspas og umiddelbart efter modvirker trætheden, fordi der spares på musklernes begrænsede depoter. Samtidig vil glykogendepoterne blive større, når du tanker kulhydrater, så der går længere tid, før du næste gang tømmer dem.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: