Spis dig til bedre restitution

Den rette restitutionsmad er ikke en masse mærkelige piller, kosttilskud og eliksirer, men almindelig sund kost.

Hvis du vil have en optimal restitution, skal du huske dtete i din kost:

Fuldkorn

Hvorfor: Fuldkornene giver dig masser af kulhydrater, som genopfylder glykogendepoterne efter træning. Samtidig er de rige på vigtige vitaminer og mineraler, som bidrager til blodproduktionen og stiver immunforsvaret af. Oplagte kilder: Havregryn, grov mysli, fuldkornsrugbrød, brune ris og fuldkornspasta er nogle af de bedste kilder.

Frugt og grønt

Hvorfor: Ud over kulhydrater giver frugt og grønt dig en masse antioxidanter, der stiver immunforsvaret af og dæmper betændelser i kroppen - ikke mindst i de hærgede muskler. Oplagte kilder: Tænk farverigdom ind i kosten. Hen over dagen skal du gerne have så mange farver frugt og grønt repræsenteret som muligt. Supersundt er bær og kål.

Proteinholdige madvarer

Hvorfor: Proteinerne bygger dine muskler op efter træning. Især de animalske proteiner kan udnyttes tæt på 100 procent af kroppen og er derfor det bedste valg til trætte muskler. Oplagte kilder: Magert kød (med måde), fisk, fjerkræ, æg og magre mejeriprodukter er fortrinlige kilder.

Sunde fedtstoffer

Hvorfor: Fedtet er en central del af kroppens celler, der blandt andet påvirker cellernes evne til at skille sig af med affaldsstoffer. Samtidig virker de rette fedtstoffer betændelseshæmmende og kan derfor dysse ømhed i led og senetilhæftninger ned. Oplagte kilder: Olie af raps, hørfrø, oliven og avocado samt valnødder, hasselnødder, mandler og fed fisk som makrel, sild og laks leverer de bedste og sundeste fedtsyrer.

SE OGSÅ: Lasagne - opskrift på det perfekte måltid efter træning

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: