© Foto: iStock

Så mange elsker morgentræning

Næsten halvdelen af Aktiv Trænings læsere foretrækker at træne om morgenen eller om formiddagen. Og det giver god mening. Der er nemlig mange fordele ved at få klaret træningen allerede fra morgenstunden.

30. maj 2022 af Redaktionen

Ligger dit træningstøj klar ved siden af sengen, når du vågner om morgenen? Eller vil du hellere have overstået job og pligter, inden du fyrer dagens sidste energi af i løbeskoene, på cyklen eller i fitnesscenteret? Hvis du hører til den første gruppe, er du bestemt ikke alene.

Da vi for nylig stillede spørgsmålet på vores hjemmeside, svarede 47 procent, at de foretrækker at træne om morgenen eller om formiddagen. Det kan faktisk være meget fornuftigt. Her er tre gode grunde til at begynde dagen i træningstøjet.

3 grunde til at træning om morgenen 


1. DU BLIVER BEDRE TIL AT KONCENTRERE DIG
Når du træner, udskiller kroppen en række hormoner som adrenalin, dopamin og endorfin. Det er en super måde at få kroppen til at vågne på, og undersøgelser har vist, at det også giver en bedre koncentrations- og indlæringsevne i løbet af dagen. Samtidig er hormonerne med til at sænke dit stressniveau.


2. DU ER LETTERE OG MERE FRISK
Efter en god nats søvn har kroppen brugt så meget af den energi, du puttede i den dagen før, at du nærmest vågner på tom mave. Hvis du begynder morgenen med et glas vand og en banan, vil din krop føles mere let og frisk, end hvis du venter til sidst på dagen, hvor du har fået to-tre måltider – plus det løse.

3. DU LEVER SUNDERE RESTEN AF DAGEN
I et forsøg fra 2018 blev 2.680 collegestuderende sat til at følge et 15-ugers træningsprogram, hvor deres kostvaner også blev registreret. Efterfølgende kunne man se, at de studerende, som trænede om morgenen, også spiste sundere i løbet af dagen end de studerende, som først trænede sidst på dagen eller om aftenen.

Hvad er anaerob for et fænomen? Læs her, hvorfor du skal træne anaerobt. 

Hvornår på dagen foretrækker du at træne?

  • Morgen 27 %
  • Formiddag 20 %
  • Midt på dagen 12 %
  • Eftermiddag 25 %
  • Aften 15 %
  • Nat 1 %

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: