© iStock

Sådan bruger du supersæt

Supersæt er især godt for at øge muskelmassen, få pulsen op og spare tid til træningen. Her er 3 måder, du kan bruge det i din træning.

31. maj 2018 af Dina Christiansen

Hvad er supersæt

Når du laver supersæt, kører du to forskellige øvelser lige efter hinanden uden pause. Det vil sige, at 1 sæt består af to øvelser, hvorefter du holder en kort pause og gentager det. Det er godt for at øge muskelmassen, få pulsen op og gøre træningen mere effektiv. Du sparer nemlig en del tid, når du ikke har pause mellem dine øvelser. Det kan bruges på 3 forskellige måder.

Compound supersæt

Her kører du to forskellige øvelser til samme muskelgruppe. Compound supersæt er nok det hårdeste af de tre varianter, da det er meget udmattende for musklerne. Dog er det optimalt at benytte, hvis du gerne vil øge din muskelmasse. Eksempler på compound supersæt (SS):

  • Pullups SS lat pulldown
  • Bænkpres SS pushups 
  • Squat SS benpres

© iStock

Pre-exhaust og post-exhaust supersæt

Ved pre-exhaust supersæt laver du en isolationsøvelse efterfulgt af compound øvelse. En compound øvelse arbejder over flere muskelgrupper for eksempel squat, der træner både forlår, baglår og baller. Du kan også vælge at lave post-exhaust supersæt, der er det modsatte af pre-exhaust. Du vil altså bytte om på rækkefølgen af øvelserne. Eksempler på pre-exhaust supersæt (SS):

  • Biceps curls SS reverse grip lat pulldown
  • Triceps extension SS pushups
  • Leg extension SS squat

Antagonist supersæt

Her laver du to øvelser til modsatarbejdende muskelgrupper. Antagonist træning er godt for at sikre, at der er balance i din træning. Eksempler på antagonist supersæt (SS):

  • Biceps curls SS triceps extension
  • Bænkpres SS seated rows
  • Leg extension SS legcurl 

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: