Sådan holdes formen effektivt ved lige

Et længere træningsstop er ikke godt for din form. Heldigvis kan den rette damage control i høj grad afværge formtabet. Det handler blot om at fastholde de helt centrale nøglepas i træningen.

Stimulér konditionen med et ugentligt træningspas med maksimal intensitet. Løbetræner du, vil du fx kunne vedligeholde formen ved at løbe 5 km med alt, hvad remmer og tøj kan holde. Cykeltræner du, er 40 minutter med fuld skrald og masser af bakker et effektivt træningspas.

Stimulér kroppens muskler med et ugentligt træningspas. Det kan være som egentlig styrketræning, men også roning, cirkeltræning og andet, der involverer kroppens store muskelgrupper, er effektivt. Har du ikke tid til at gå i centeret, er armbøjninger, squats, mavebøjninger og kropshævninger dørkarmen effektiv hjemmetræning.

Stimulér udholdenheden med en ugentlig spadseretur på mindst en time i rask trav. Pulsen kommer op, og samtidig får du klaret hovedet. Søg gerne ud i grønne omgivelser.

Udnyt den spontane motion du kan komme til, inklusive cykelturen til arbejde, en gang rundbold med børnene, fodbold med gutterne eller en kanotur på åen. Du forbrænder kalorier, stimulerer kredsløbet og holder vægten nede.

Fasthold de sunde kostvaner

Glipper træningen, glipper den sunde livsstil også for mange. Resignerer du kostmæssigt i et orgie af chips, cola og burgere, samtidig med at træningen ligger stille, vil vægten lynhurtigt overhale konditallet. Dermed bliver det ekstra tungt at komme i gang igen. Prøv derfor at holde fast i de sunde kostvaner.

Del eventuelt ugen op i en eksemplarisk periode, hvor du holder dig fra slik, kage, usundt fedt og alkohol, og en afslappet periode, hvor du tillader dig selv at skeje moderat ud. Det er oplagt at lægge den afslappede periode i weekenden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: