© Colourbox

Får jeg færre skader af strækøvelser?

Jeg er forvirret med hensyn til strækøvelser. Hvornår skal jeg lave dem, og hvilken effekt har de?

Vi forstår udmærket din forvirring. Strækøvelser er en kompliceret sag.

Kort sagt har forskning ikke kunnet påvise nogen skadesforebyggende effekt af at strække ud før, under eller efter træning.

Musklens smidighed og tolerance over for at blive strakt helt ud er forsvundet på mindre end en time, efter at du lavede strækøvelser.

Vil du øge din smidighed mere varigt, skal du derfor strække ud flere gange om dagen gennem adskillige uger.

Strækøvelser kan have en kortvarig lindrende effekt på din træningsømhed, men hverken forebygger eller mindsker ømhedspeaket. Så uanset hvor meget du strækker ud efter træning, bliver du hverken mere eller mindre øm.

Har du meget stramme muskler, kan strækøvelser til gengæld gøre det betydelig mere behageligt at træne, fordi du øger smidigheden i de muskler, som skal på hårdt arbejde.

Du kan vælge at strække ud i ‘kold tilstand’ eller vente, til du har varmet op – det vil sige udført din træning i roligt tempo i 5-10 minutter.

Er musklerne syret til efter hård træning, kan det kortvarigt lindre smerten at strække ud.

Læs her hvilke sportsgrene der har gavn af udstrækning

Det får du ud af at strække

Før træning: Øger bevægeligheden og fjerner eventuel ømhed, så det føles mere behageligt at træne.

Under træning: Efter 5-10 minutters opvarmning kan du strække ud, så din bevægelighed bliver maksimal, inden du for alvor skal give den gas.

Efter træning: Strækøvelser vil kortvarigt dæmpe træningsømhed i tilsyrede muskler.

Daglige strækøvelser: Strækker du ud 2-4 gange om dagen, vil du i løbet af nogle ugers indsats øge din smidighed mærkbart.

Læs her hvilke sportsgrene der har gavn af udstrækning

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: