© Colourbox

Hjælp, jeg plages af lyskeskader!

Jeg er en halvgammel fodboldspiller, der i de senere år har fået sæsonen spoleret af tilbagevendende lyskeskader. Hvordan slipper jeg af med den irriterende skade?

7. juli 2010

Lyskeskader er hyppige i sport med mange pludselige retningsskift.

Typisk prøver mange at vende tilbage til fodboldbanerne for tidligt – før skaden helt er lægt. Alvorlige lyske- skader kan tage 16-20 uger at komme sig over og kræver målrettet genoptræning.

3-5 dage efter at du er blevet skadet, kan du begynde at genoptræne ved at lave øvelsen ‘klem om bold’ – se boksen til venstre. Er øvelsen smertefuld, så vent nogle dage ekstra. Udfør både øvelsen med strakte ben, let bøjede ben og bøjede ben. Udfør også 3 x 15-20 mavebøjninger, mens du samtidig klemmer om bolden og løfter fødderne. Lav programmet 3 gange ugentligt.

Efter 2-4 uger bygger du flere øvelser på dit lyskeprogram. Samtidig må du begynde at løbe korte ture i lavt tempo. Hvis løb ikke giver dig ømhed, må du, ved siden af lyskeøvelserne, sparke bold op ad en mur. Fortsæt på den måde i yderligere 8 uger, og byg langsomt nogle øvelser på, hvor du skifter retning og sparker til en bold.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: