Iskias-smerter: 5 ting, du skal prøve, inden du spiser mere smertestillende

Lider du af ondt i den nederste del af ryggen eller omkring iskias-nerven? Du kan afprøve disse 5 råd, inden du spiser flere smertestillende.

21. juni 2019 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Smerter omkring iskias eller i den nederste del af ryggen kan være altødelæggende for en funktionel hverdag. Hvis du ikke føler, at de smertestillende tabletter nødvendigvis er den rette smertelindring for dig, så kan du forsøge dig med en af disse metoder til at komme ubehaget til livs.

Søvn mod ondt ved iskias-nerven

Sørg for at få rigeligt søvn i de perioder, hvor du lider af smerter og ømhed. Søvn vil give kroppen og dens muskler tid til at slappe af, og det vil sætte gang i genopbygningen af nerverne.

Lette yoga stræk mod smerter ved iskias-nerven

For at få helingen til at accelerere er det vigtigt at holde kroppen igang. Hver bevægelse kan være smertefuld, men prøv eventuelt med lette yoga stræk, der træner rygregionen. Du bør dog inden være sikker på, at du ikke gør mere skade end gavn - så besøg gerne lægen. Denne slags træning vil styrke dine muskler, øge blodgennemstrømningen og give dig større mobilitet. 

Is på iskias-nerven

En ispose kan lindre smerte midlertidigt, hvis du lægger den på det problematiske område. 

Varme på iskias-nerven

Isposen når dog ikke helt derind, hvor iskias-nerven sidder. Der er derfor brug for større temperaturudsving for at opnå dette. Dette kan du skabe ved at putte en varmepude på, efter at du har brugt ispose. Alternativt kan du gå i et varmt bad. 

Urter og olier mod ondt ved iskias-nerven 

Flere urter og olier kan have en antiinflammatorisk effekt samt være beroligende, og derfor er de specielt gode, når man lider af disse smerter. Især gurkemeje, kamille, lavendel og lakrids kan afhjælpe de gennemborende smerter i rygregionen. 

Husk at gå til egen læge, hvis du oplever tilbagevendende smerter i ryg eller omkring iskias-nerven, der ikke synes at gå væk indenfor en kort periode. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: