Løberknæ skyldes i de fleste tilfælde, at vi bliver for ivrige med vores træning og øger løbeturenes antal, længde eller hårdhed mere, end kroppen kan tåle. Løbere med flad fod eller høj vrist rammes oftere af løberknæ, og det samme gør løbere med en uhensigtsmæssig løbestil. Som du selv er inde på, er det en god idé at skære ned på løbeturenes længde, men ikke stoppe helt med at løbe.
Selvom du i perioder har skåret kraftigt ned på træningen, skal du nok helt ned på ture af 2-3 kilometers længde og bygge formen op derfra. Husk at optrappe træningen langsomt og grad- vis. Brug fx Ruteplanneren til at opmåle din træningsrute, så du ikke øger distancen med mere end 10 procent fra uge til uge. Stræk ud efter løbeturene, og put en ispose på knæet i 20 minutter. Husk at lægge et viskestykke mellem ispose og hud.
Styrketræning af ben, baller og de dybtliggende muskler omkring rygsøjlen kan give dig en rankere og mere korrekt løbestil, der hjælper til med at forebygge nye udbrud af den irriterende skade.