Hvorfor får jeg ondt i knæet af at løbe?

Jeg har fået en underlig knæskade, som flytter sig. Nogle gange gør det mest ondt i toppen af knæet, andre gange trækker ømheden ud til en af siderne af knæet. Hvad kan det være?

Det lyder, som om du har pådraget dig såkaldte diffuse knæskalssmerter, som netop er kendetegnet ved, at ømheden eller smerterne flytter sig. Som regel opstår ømheden først efter nogle kilometer af løbeturen. Der er tale om en overbelastningsskade – altså en skade, der opstår, fordi du er begyndt at træne hårdere, end din krop kan følge med til.

Hold en 3-4 dages pause, og nedsæt herefter din træningsmængde til det halve af, hvad du plejer at løbe. Undgå at løbe meget i bakker, drop intervaltræning, og nøjes med korte løbeture i fladt terræn. I langt de fleste tilfælde skyldes diffuse knæsmerter for ambitiøs træning, hvor man glemmer, at træningen kun langsomt og gradvis må gøres hårdere.

Skaden kan dog også skyldes såkaldte biomekaniske forhold, som en fysioterapeut kan kortlægge. Han eller hun kan også tjekke dine løbesko.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: