Hvorfor får jeg ondt i knæet af at løbe?

Jeg har fået en underlig knæskade, som flytter sig. Nogle gange gør det mest ondt i toppen af knæet, andre gange trækker ømheden ud til en af siderne af knæet. Hvad kan det være?

Det lyder, som om du har pådraget dig såkaldte diffuse knæskalssmerter, som netop er kendetegnet ved, at ømheden eller smerterne flytter sig. Som regel opstår ømheden først efter nogle kilometer af løbeturen. Der er tale om en overbelastningsskade – altså en skade, der opstår, fordi du er begyndt at træne hårdere, end din krop kan følge med til.

Hold en 3-4 dages pause, og nedsæt herefter din træningsmængde til det halve af, hvad du plejer at løbe. Undgå at løbe meget i bakker, drop intervaltræning, og nøjes med korte løbeture i fladt terræn. I langt de fleste tilfælde skyldes diffuse knæsmerter for ambitiøs træning, hvor man glemmer, at træningen kun langsomt og gradvis må gøres hårdere.

Skaden kan dog også skyldes såkaldte biomekaniske forhold, som en fysioterapeut kan kortlægge. Han eller hun kan også tjekke dine løbesko.

Aktiv Træning anbefaler: T-shirt og shorts

Nu kan du få et lækkert træningssæt med shorts og t-shirt til en helt fantastisk pris. Sættet er i høj kvalitet og egner sig supergodt til en god løbetur eller træning i fitnesscenteret. De geniale hybridshorts har indbyggede tights, som giver en lækker pasform, mens man stadig kan nyde den luftige fornemmelse fra de klassiske splitshorts. T-shirten er lavet i et let og behageligt materiale, og bagsiden perforeret med et utal af små, fine huller, der giver en fantastisk udluftning, når du træner.

Lige nu kan du få hele sættet med shorts og t-shirt for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition. I alt 149 kr.) Du sparer 639 kr. Sammen med sættet får du desuden 3 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, der er fyldt med motiverende tips, gode råd til din træning og kostråd fra vores eksperter. Læs mere om det fantastiske tilbud lige her. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: