© Colourbox

Forebyg skader med 5 simple øvelser

Styrke- og stabilitetstræning er utrolig vigtigt, når der skal forebygges løbeskader. Vi viser dig her 5 konkrete øvelser, der forebygger løbeskader.

14. juli 2015

Mange løbere glemmer eller udelader bevidst styrke- og stabilitetstræning, hvilket ellers er noget, som virkelig kan forebygge skader.

Problemet er, at de fleste motionister naturligt er stærkere i den ene side af kroppen end den anden, og da man bruger begge sider lige meget under løb, bliver den ene side så hurtigere udtrættet.

Det får særligt betydning, når distancerne bliver længere og træningspassene hyppigere. Der sker en skævvridning i bækkenet, og derved opstår mange af overbelastningsskaderne.

Sådan gør du: Sørg for at afsætte minimum 5 min. af hvert træningspas til styrke- og stabilitetstræning. Prøv at øge tiden i hver af stabilitetsøvelserne. Ved styrkeøvelserne er det en god idé at lave samme antal øvelser, men øge vægtbelastningen cirka hver 14. dag.

Stabilitetsøvelser:

Planken Bækkenløft Sideplanke Hold øvelserne i mindst 20 sek. og gerne helt op til et minut. Husk, at bækkenet skal være lige.

Styrkeøvelser:

Dybe squats – enden skal helt ned til hælene. Lav 15 gentagelser. Walking lunges – 15 gentagelser med hvert ben.

Kan du nemt tage flere gentagelser, så lav flere sæt a maks. 15 gentagelser, eller tilføj ekstra vægt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: