© Istock

Så let undgår du vabler

Hader du også vabler på løbeturen? Med dette enkle og billige trick kan du sige farvel til dem for altid!

4. november 2019 af Jesper U. Larsen

En smertefuld vabel kan spolere enhver løbetur. Men nu har forskere tilsyneladende fundet en nem og effektiv løsning på det irriterende problem.

Inden løbeturen skal du ganske enkelt sætte lidt papirtape på de steder på foden, hvor der er fare for, at du kan få vabler.

Vabel-fri ultraløbere

Papirtapen forebygger vabler særdeles effektivt – uden dog helt at eliminere risikoen for, at de kan opstå, hvis du løber rigtig langt. Det viser et forsøg.

Her testede forskerne metoden på 128 løbere, som deltog i et 250 kilometer langt ultramarathon. Efter løbet, som varede i syv dage, havde kun 24 procent af deltagerne fået vabler, der hvor de havde papirtape på fødderne. Derimod havde 63 procent fået vabler på de steder, hvor der ikke var brugt tape.

Billig tape klarer sagen

Den type tape, der blev brugt i forsøget, kaldes også for kirurgisk tape. Det lader huden ånde, og klæbestoffet i tapen er ikke så kraftigt, at det får vablerne til at briste, hvis de alligevel skulle opstå.

En rulle papirtape på 10 meter tape fås for under 30 kroner, så forskerne lyver ikke, når de kalder deres metode for ”latterligt billig og nem”.

Source #Clinical Journal of Sport Medicine

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: