© Istock

Så let undgår du vabler

Hader du også vabler på løbeturen? Med dette enkle og billige trick kan du sige farvel til dem for altid!

26. juli 2017 af Jesper U. Larsen

En smertefuld vabel kan spolere enhver løbetur. Men nu har forskere tilsyneladende fundet en nem og effektiv løsning på det irriterende problem.

Inden løbeturen skal du ganske enkelt sætte lidt papirtape på de steder på foden, hvor der er fare for, at du kan få vabler.

Vabel-fri ultraløbere

Papirtapen forebygger vabler særdeles effektivt – uden dog helt at eliminere risikoen for, at de kan opstå, hvis du løber rigtig langt. Det viser et forsøg.

Her testede forskerne metoden på 128 løbere, som deltog i et 250 kilometer langt ultramarathon. Efter løbet, som varede i syv dage, havde kun 24 procent af deltagerne fået vabler, der hvor de havde papirtape på fødderne. Derimod havde 63 procent fået vabler på de steder, hvor der ikke var brugt tape.

Billig tape klarer sagen

Den type tape, der blev brugt i forsøget, kaldes også for kirurgisk tape. Det lader huden ånde, og klæbestoffet i tapen er ikke så kraftigt, at det får vablerne til at briste, hvis de alligevel skulle opstå.

En rulle papirtape på 10 meter tape fås for under 30 kroner, så forskerne lyver ikke, når de kalder deres metode for ”latterligt billig og nem”.

Source #Clinical Journal of Sport Medicine

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: