Bliv klar til skiferien - del 2

Ved hjælp af 6 simple øvelser reducerer du ikke kun din risiko for en alvorlig skiskade – du får også en sjovere skiferie, fordi du har meget mere overskud og bliver mindre øm.

26. oktober 2012

Træn forsiden af lårene

Startposition: Stå på et ben med armene samlet bag ryggen. Hold ryggen ret.

Bevægelse: Bøj i knæet, og kom så langt ned, som din smidighed og styrke tillader – dog ikke længere, end at dit lår er parallelt med gulvet. Stræk benet, og kom op til startpositionen igen. Sørg for at dine knæ hele tiden peger i samme retning som dine tæer. Lav i starten øvelsen tæt på en væg eller en stoleryg, som du kan støtte dig til, hvis du mister balancen. Du kan gøre øvelsen sværere ved at stå på et sammenrullet håndklæde eller et vippebræt.

Antal: Start med 2 x 10-12 gentagelser med hvert ben, og øg med 1 sæt hver anden uge, indtil du er oppe på 6 x 12 gentagelser.

© Valling.com

Hop dig til stærke baglår

Startposition: Læg en snor på gulvet, og gå lidt ned i knæ.

Bevægelse: Hop frem og tilbage over snoren, mens du hele tiden bliver nede i knæ. Kom så højt op i luften som muligt.

Antal: Lav så mange hop, du kan i løbet af 30 sekunder. Hold en kort pause, og gentag. Byg 1 sæt ekstra på om ugen, indtil du når 6 sæt.

Glideøvelse til lår og baller

Startposition: Stå på et glat gulv med en tør gulvklud under hver fod og lidt afstand mellem fødderne.

Bevægelse: Lav lange, dybe og glidende bevægelser fremad. Kom godt ned i knæ på det forreste ben, sæt så kraftfuldt af, og kom op til stående igen. Undgå, at knæet på det forreste ben kommer foran tåspidserne.

Antal: Glid skiftevis fremad med højre og venstre fod i 1-2 minutter. Øg med et sæt ekstra efter 2-3 uger.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: