© Scott Markevitz

Guide: Fem eksotiske skiture

Glem alt om traditionel skiturisme og opkørte, brede boulevarder. Her er rejseguiden til fem eksotiske skidestinationer.

25. januar 2013 af Morten Lund

1. PULVERACTION I JAPAN

Hvad Japan er mere end noget andet kendt for pulver – bundløst pulver. På landets nordligste ø, Hokkaido, finder du blandt andet dybsnedestinationen Niseko. Hvert år falder så store mængder sne, at det kun er legendariske områder som Alaska, der kan følge med.

Hvordan Flyv til Tokyo direkte fra Kastrup og derfra videre til den japanske ø Hokkaido. Samlet flyvetid er 13-14 timer, plus bus til byen Niseko, der fungerer godt som base på øen, da mange snakker engelsk.

Mange vælger Black Diamond Lodge som foretrukken base. Her kan du booke en guide, der kender skiområderne på Hokkaido som sin egen bukselomme samt leje lavineudstyr.

Se mere på www.bdlodge.com

2. HELISKI PÅ ISLAND

Hvad Island byder på helikopterskiing af unik karakter. Helikopteren løfter jer op på en ny islandsk bjergtop til skiløb i den uberørte sne, der først ender flere kilometer nede i dalene. Som ekstra krydderi på turen kan du også være med til at navngive de nedfarter, som der aldrig er kørt på før.

Hvordan Flyv direkte til Reykjavik. Artic Heli Skiing er operatør og tilbyder specialdesignede og ikke mindst eksklusive oplevelser. Det koster på den dyre side af 20.000 kr. for fire dage. Kan du finde pengene, er det en oplevelse for livet.

Se mere på www.arcticheliskiing.com (De flyver også i Grønland)

3. CATSKIING I MAKEDONIEN

Hvad Catskiing foregår med ombyggede pistemaskiner, der bringer dig til den aktuelt bedste offpiste i området. Cat’ene har en kortere rækkevidde end helikoptere og fungerer derfor bedst i mindre bjergområder som fx Šar Planina-bjergene, hvor der er knap så mange højdemeter, men masser af forskellige ruter at vælge imellem.

Hvordan Flyv fra Danmark til hovedstaden Skopje, hvorfra det tager cirka en time at komme til skiområdet.

Eskimo Freeride er catskiing-arrangør. Se mere på www.eskimo-freeride.com

www.debredeplanker.dk er dansk tur-arrangør. En uge koster 13.000 kr.

4. SKISAFARI I CANADA

Hvad Luftig, canadisk ‘champagnepulver’ i de tre legendariske skiområder Banff, Kicking Horse og Revelstoke. Sidstnævnte får 12-18 meter sne hvert år! Canada byder på fænomenale forhold for offpisteskiløb med adgang direkte fra liftsystemet.

Hvordan Ved lidt research på nettet kan du sagtens selv designe dit skieventyr i Canada. Flyv til Calgary og lej en bil til din safari rundt på skiområderne. Er du mindre gør-det-selv mand, så book eksempelvis en tur igennem Spies Rejser, hvor du kan komme af sted for 13-14.000 kr. plus heliski og catski.

5. RANDONEE I NORGE

Hvad Vores naboer i Norge byder på enestående sommeroffpiste nordøst for Narvik og syd for Tromsø. På en smuk fjordstrækning mellem Balsfjorden i syd og Norskehavet i nord finder du nogle gale nordmænds idé om unikt skiløb. Du bor ombord på en ombygget gammel færge og vågner hver dag op til nye spektakulære topture med tourski under fødderne.

Hvordan Flyv til Tromsø fra Kastrup via London. En tur der tager 8-9 timer og koster 2-3000 kr. Turen er at betragte som al inklusive med guide, kost og logi samt mulighed for leje af udstyr til tour-ski.

Se mere på www.polarcharter.no

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: