Hvordan gør jeg mig klar til at løbe langrend?

Jeg skal på skiferie og vil for første gang prøve langrend. Jeg har hørt, at man bliver vanvittig øm i arme og bryst. Hvordan forbereder jeg mig bedst?

Hvis du løber, cykler eller laver anden konditionstræning, har du formentlig kondi nok til at stå på langrendsski. Men som du selv er inde på, kan man blive øm i nogle af de muskler, som man ikke bruger i sin daglige træning. Bagsiden af overarmene og brystmusklerne kan blive ømme, så forbered dig med armbøjninger 3 gange om ugen op til ferien.

Du kan også købe dig en træningselastik i en sportsforretning. Den kan du fx kaste over en bjælke i loftet og gribe fat i enderne med hver hånd. Træk så fra brystet og ned mod hoften. Det sted, hvor mange bliver overraskende ømme, er faktisk i lysken, fordi man sparker bagud med skien for at skabe fremdrift, når man løber med diagonalteknik.

Prøv at lave den øvelse, som vi viser herover, 3 gange om ugen. Udfør gerne 3 x 10 gentagelser med hvert ben. Hold 1-2 minutters pause mellem. Sørg for, at elastikken er så stram, at du kun akkurat er i stand til at trække benet bagud 10-12 gange.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: