Læs også

Rul dig stærk

Klassiske rulleski

[image:6950 size=141x196] Dobbelt stavtagDu bruger udelukkende skistavene til at komme fremad, mens benene holdes parallelt og i ro. Ret din krop op mellem hvert nedslag, så du udnytter kraften fra samtlige af overkroppens muskler til at stage dig fremad. Dette er den hurtigste teknik til at komme fremad overhovedet. [image:6951 size=141x196]Dobbelt stavtag med fraspark

1. september 2011

Dobbelt stavtag Du bruger udelukkende skistavene til at komme fremad, mens benene holdes parallelt og i ro. Ret din krop op mellem hvert nedslag, så du udnytter kraften fra samtlige af overkroppens muskler til at stage dig fremad. Dette er den hurtigste teknik til at komme fremad overhovedet.

Dobbelt stavtag med fraspark Når du praktiserer stavtag med fraspark, skal du sætte stavene samtidig i underlaget, og efterfølgende laver du så et lige fraspark. Du foretager først frasparket med det ene ben og bagefter med det andet ben. Rytmen er, at du tager et stavtag mellem hver benbevægelse.

Diagonalgang Diagonalgang udføres ved, at du bevæger både arme og ben diagonalt fremad. Altså venstre ben frem, når du fører højre arm frem, og modsat. Ligesom på langrendsski gælder det om at falde fremover i kroppen og sparke fra, når hoften er godt fremme over støvlen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: