Læs også

Rul dig stærk

Mand står på rulleski i naturen, Sommer, Sol

Sådan træner du på rulleski

Rulleski er den nye træningsdille blandt både elitesportsudøvere og helt almindelige motionister. Det skyldes, at fartlegen på asfalten er supereffektiv helkropstræning, der samtidig toptuner din kondition. Rulleskitræning er også – modsat hvad man ellers skulle tro – en træningsform næsten uden skader.

1. september 2011

Hjelm er et must, fordi du nedad kan nå op på hastigheder over 30 km/t.

Handsker er godt. Der er stor risiko for at få vabler, da det er hårdt at stage for hænderne. Smør eventuelt hænderne med vaseline, inden du tager handsker på og ruller af sted.

Vægten skal holdes en smule forover på skiene, således at du nærmest falder frem og derved automatisk løfter hælen op og sparker fra.

Skistavene kan sagtens være dine almindelige skistave. Du skal blot sætte særlige hærdede rulleskistavspidser på. Dermed kan stavene holde til at blive brugt på hård asfalt.

Skistøvlerne kan sagtens være et par langrendsskistøvler. Kun støvlesnuden er klikket fast på skien, mens hælen er fri.

Baghjulet på klassiske rulleski har en indbygget spærremekanisme, der blokerer, når du sparker bagud, så du undgår bagglid.

Hjulene findes med forskellig bredde og rullemodstand. Såkaldte 2’er-hjul passer de fleste med medium modstand. Jo bredere hjul, jo langsommere ruller du.

Rulleski er omkring 70-80 cm i længden og dermed meget kortere end langrendsski. Om du vælger klassiske rulleski eller skøjterulleski, er et spørgsmål om smag.

Byt om på dine rulleski, når du er nået halvvejs gennem dit træningspas. Så undgår du at slide hjulene skævt, og de holder længere.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: