© Jakob Helbig

Skiferie med vennerne: Så nemt er det

Kør-selv, fly, rejsebureau eller tog. Se guiden over, hvordan du nenmest kommer til Alperne med vennerne.

21. november 2012

Er I en gruppe venner, har I hver især et par fridage og 5-6.000 kroner på lommen, så er det bare med at komme afsted til Alperne og stå på ski. Det har aldrig været nemmere.

Se fordele og ulemper ved de forskellige transportformer.

Fly

Der er flere lufthavne, I kan flyve direkte til fra Danmark, som ligger tæt på de store skisportssteder. Fx Chambery, Zürich, München, Innsbruck og Geneve. Se de billigste billetter på momondo.dk. Typisk kan man komme af sted for omkring 600-1.200 kr. tur-retur, hvis man er tidligt ude. Venter I til sidste øjeblik, koster flybilletten 2-3.000 kr. Tjek på nettet hjemmefra, om der er firmaer, der tilbyder transfers til skisportsstedet. Flyver man fx til Zürich koster det 40 euro pr. person at komme med taxa til St. Anton. Regn med udgifter for omkring 1.500-2.000 kr. til flybilletten plus 500 pr. mand til transfer. Fordel: I sparer tid og kan være på ski få timer efter afgang. Ulempe: Flytiderne er ofte skæve, og det kan være besværligt at komme fra lufthavn til skiområdet.

Rejsebureau

Flere og flere rejsebureauer tilbyder 3-4 dages skiferier af den simple grund, at de oplever stor efterspørgsel efter det. Typisk kommer I frem lørdag og tager hjem onsdag eller omvendt. Tager I afsted med rejsebureau ordner de alt det praktiske, og de kan også sørge for flytransport og transfer, hvis I vælger ikke at køre selv. Det er selvfølgelig noget dyrere end selv at sætte en tur sammen. Regn med cirka 4-8.000 kr. for en smuttur inklusive halvpension og liftkort afhængigt af, om I kører selv eller flyver. Fordel: I kan slappe helt af på turen uden at bekymre jer om logistik og check-in tider. Alt er ordnet. Ulempe: Dyr løsning

Tog

Dette er ikke den familievenlige model, men du er jo også af sted med drengene. I kan være nødt til at skifte tog et par gange undervejs. Til gengæld kan I skrue op for hyggen og slappe godt af og slæbe alt det bagage med, som I har lyst til. Alt afhængig af hvor tidligt I er ude, så ligger priserne mellem 250 – 1000 kr for en enkelt tur fra Flensburg til en Alpedestination. Det kan dog være nødvendigt med yderligere transfer derfra. Tjek priser på bahn.de. Fordel: Komfortabel rejseform, hvor I slipper for selv at køre. I kan have meget baggage med. Ulempe: I bliver ofte nødt til at skifte tog flere gange undervejs.

Kør-selv

Så afgjort den mest fleksible måde at tage af sted på - og er I flere sammen, der kan skiftes til at køre, er det heller ikke så slemt at køre de 1.200-1.300 km. Godt nok noget bombede efter en lang nat på de tyske autobaner, men det glemmer man, når solen skinner, og der er sne under skiene. Bil er i øvrigt helt ideel, hvis der er en person blandt deltagerne, som har firmabil med fri benzin, ellers regn med 2-3.000 kr. i udgifter til benzin, og kommer I fra Sjælland, skal man lægge 1.500 kr. oven til færgen. Er I fire i bilen, giver det en udgift på ca. 700-1.000 kr. per mand. Fordel: Nemt at planlægge og er også en billig rejseform, hvis I er flere. Ulempe: Lang køretur, men svært at have egne ski og snowboard med.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: