Er sadlen for langt nede eller træder du i pedalerne med en uhensigtsmæssig vinkel i knæet, kan det føre til smerter forrest i knæet.

Hvorfor giver spinning mig ondt i knæet

Jeg er begyndt at få ondt i knæet, når jeg er til spinning. Hvad kan det skyldes?

Spinning

Et overdrevent tungt tråd kan føre til knæsmerter. Hvis du altid kører i meget tunge gear, så du sidder og hugger fra side til side i pedalerne, kan det være årsagen til dine knæsmerter.

Prøv i stedet at køre i lettere gear, der gør det muligt for dig at holde en kadence på 70-90 pedalomdrejninger pr. minut. Det letter belastningen i knæet. Cyklens indstilling har også meget at sige. I skemaet herunder kan du se, hvordan kroppen typisk reagerer på fejlindstilling af sadel og styr.

Mange smerter skyldes en kombination af forskellige fejlindstillinger, og det kan derfor være nødvendigt at justere cyklen flere steder for at slippe af med problemerne.

Her får du 8 råd til, hvordan du undgår smerter, når du spinner. 

Løs dit cykelproblem

  1. Sadlen er for lav: Forrest i knæet 
  2. Sadlen er for høj: Akillessenen, baglår, bag på knæet, lænd eller hofte, øm bagdel, hudløshed i skridtet 
  3. Sadlen er for langt fremme: Ubehag i lænd, skridt og ende 
  4. Sadlen er for langt tilbage: Baglår, lænd, akillessene 
  5. Styret er for lavt: Skuldrene, prikkende fornemmelse eller følelsesløshed i hænder og fingre  
  6. Styret er for højt: Det gør sjældent ondt, men dit tråd forringes 
  7. Cykelskoen er for smal: Følelsesløse tæer eller prikkende fornemmelse 
  8. Cykelskoens sål er for blød: Under foden 

Aktiv Træning anbefaler: Effektivt træningssæt

VIL DU OGSÅ HAVE stærke ryg- og mavemuskler? Det kan du sagtens. En af de allerbedste måder er at bruge et mavehjul. Med kun få minutters træning om dagen styrker du din coremuskulatur, får en sundere holdning og undgår at falde sammen i ryggen med smerter i lænden til følge.

LIGE NU KAN du få et mavehjul i høj kvalitet sammen med Aktiv Træning. Mavehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtagene er ergonomisk udført med fordybninger til fingrene. Mavehjulet er en del af vores store træningssæt med mavehjul, træningsmåtte, træningselastikker, stor øvelsesguide og 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Læs mere om det fantastiske vilde tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: