Mand og kvinde squatter i fitness

Styrketræning får dine muskler til at vokse, og det er præcis, hvad du har brug for til at forme dine baller. 

© iStock

Derfor bliver dine baller ved med at være flade

Hvis endeløs træning ikke har nogen effekt på dine baller, så læs med. Vi fortæller dig nemlig, hvordan du kan sætte ind for at komme til at stritte med popoen.

19. februar 2019 af Maria Albøg Jespersen // I FORM

En veltrænet bagdel kan forbedre din kropsholdning, øge din forbrænding, give dig en bedre løbestil, minimere risikoen for skader – og som en bonus: få dig til at se flottere ud i stramt tøj.

Både dine gener, din kost og dine motionsvaner har betydning for, hvordan fedtet sætter sig, og dermed om dine baller fremstår faste eller flade.

Men heldigvis er der flere ting, du kan gøre, hvis du hører til dem, der ikke er skænket med en kurvet bagdel fra naturens side. Her har vi samlet tre ting, du formentlig glemmer i kampen mod den flade bagdel.

1. Du laver primært squats

Det er rigtigt, at sæt-dig-på-hug-bevægelsen er effektiv, hvis du vil have faste, runde baller. Dog aktiverer øvelsen også den forreste lårmuskel. En god idé er derfor at sætte ind med flere unilaterale øvelser, hvor hver side af kroppen arbejder uafhængigt af hinanden. Du kan fx lave drop lunges eller 1-bens dødløft, der får bedre fat i ballemusklen.

2. Du løber i fladt terræn

Mange af os aktiverer ikke ballerne tilstrækkeligt i vores hverdagsbevægelser, men vil du have faste baller, skal du gøre det til fulde – og som minimum til træning. Det kan du bl.a. gøre ved at løbe på trapper og i bakket terræn eller ved at lægge eksplosive sprint ind i dine løbeture. Det stiller større krav til, hvor meget du løfter dine ben – og dermed din numse.

3. Du ælter dem ikke

Måske tænker du, det er mærkeligt at slå eller massere dine baller. Men når du gør det, aktiverer du nervesystemet, så sammentrækningen i musklerne forbedres, og det giver faste former.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: