Mand laver push-ups

Synes du, at dine sædvanlige push-ups er begyndt at blive kedelige? Her er, hvad du kan gøre. 

© iStock

Giv dine push-ups nyt liv

Du behøver ikke droppe din yndlingsøvelse, bare fordi du er gået i stå eller har brug for forandring. Med små justeringer af de klassiske øvelser kan du udfordre musklerne på helt nye måder. Her får du 4 effektive varianter af push-ups.

1. Push-ups med elastik

Er almindelige push-ups blevet for lette for dig, så kan du tilføje ekstra belastning til øvelsen. Én mulighed er at lægge en vægtskive på ryggen, men har du ikke en makker til at hjælpe dig, kan det være ret besværligt. I stedet kan du bruge et såkaldt power band, der er en kraftig træningselastik. Før elastikken bag om den øverste del af ryggen, og læg dig i push-up-position med en ende af elastikken i hver hånd. Selve øvelsen udføres som en helt almindelig push-up – den er bare hårdere.
Push-ups med elastik

Push-ups med elastik

© iStock


>> FÅ MASSER AF tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<

 2. Diamond push-ups

Under diamond push-ups samler du hænderne inde under kroppen, så tommel- og pegefingre danner rudertegnet fra kortspil. Ved at placere hænderne i denne position gør du ikke bare øvelsen markant sværere – du flytter også det meste af belastningen fra bryst og skulder til triceps. Det er altså især musklerne bag på overarmene, der kommer på arbejde, når du skal presse dig selv op fra gulvet. Undgå, at albuerne flagrer – hold dem ind til kroppen både på vej ned og på vej op.

Dips er en fantastisk øvelse for triceps. Se her, hvordan du træner dem med en bænk.

Diamond push-ups

 2. Diamond push-ups

© iStock

3. Clapping push-ups 

Dette er en eksplosiv øvelse, hvor du skal presse maksimalt igennem, når du strækker armene. Dine hænder skal nemlig lette fra gulvet, og du skal så højt til vejrs, at du kan klappe hænderne sammen. Øvelsen lærer dig at aktivere mange muskler på samme tid, fordi hele overkroppen skal samarbejde for at få dig ‘i luften’. Det er en øvelse, som kræver lidt tilvænning. I starten kan du bare have fokus på at lade hænderne slippe gulvet, og så kan du senere tilføje klappet. 

Clapping push-ups

3. Clapping push-ups

© iStock

4. TRX atomic push-ups

Vil du prøve en hård push-up-variant, som træner stort set hele kroppen og udfordrer mavemusklerne endnu mere end den klassiske, så ryk over til TRX-remmene. Her lægger du dig i push-up-position med en vrist i hver af TRX’ens greb, som hænger 25-30 cm over jorden. Du starter med at lave en push-up, men så snart du har strakt armene helt igen, skyder du bagdelen i vejret og trækker begge knæ op mod brystet. Stræk benene ud igen, og gentag øvelsen. 

TRX atomic pus-ups

4. TRX atomic pus-ups

© iStock

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: