Kan ’The Mountain’ dødløfte 501 kilo?

Ekstrem hjemmetræning: Hafþór Björnsson, der spillede The Mountain i ’Game of Thrones’, træner lige nu hjemme i garagen på Island op til at dødløfte over et halvt ton som den første i verdenshistorien. Du kan følge forsøget live.

1. april 2020 af Jesper U. Larsen

Han har vundet titlen som verdens stærkeste mand, spillet rollen som det brutale muskelbundt The Mountain i tv-serien ’Game of Thrones’, og den 2. maj vil den islandske stærkmand Hafþór Björnsson så forsøge at sætte verdensrekord i dødløft med 501 kg.

Da Aktiv Træning taler med stærkmanden, befinder han sig hjemme på Island. Her har han buret sig inde i sit hus på grund af corona-situationen, og træningen er henlagt til garagen.


Det lyder ikke umiddelbart som optimale forberedelser. Hvordan har det været?

– Det er faktisk ikke meget anderledes end normalt. Jeg er vant til at isolere mig selv. Jeg socialiserer aldrig rigtig op til store konkurrencer, og jeg bliver hjemme, så jeg kan koncentrere mig om at få mine seks måltider om dagen. Jeg ville gerne have trænet i mit gym frem for i garagen, men det har været godt nok - jeg har haft mulighed for at gøre alt, der skal til for at løfte 501 kg, fortæller Hafþór Björnsson til Aktiv Træning.

Nul publikum
Rekordforsøget skulle have fundet sted ved stærkmands-konkurrencen World’s Ultimate Strongman i Bahrain i april, men da den blev aflyst, besluttede Björnsson i stedet at gøre det hjemme i Island – med højst 20 personer til stede, sådan som landets corona-regler foreskriver.


Bliver det en fordel eller ulempe for dig, at rekordforsøget ikke finder sted ved en konkurrence?

– Når der er 10.000 tilskuere ved en konkurrence, så får man det rush af adrenalin, man har brug for, når man skal præstere sit bedste, og jeg plejer altid at peake i konkurrencer. Så det bliver nok lidt sværere med så få mennesker, men jeg ved, at jeg kommer til at være 100 pct. fokuseret lige før løftet. Jeg er i mit livs form, og i mit hoved har jeg allerede set, at jeg løfter 501 kg. Jeg har ingen tvivl overhovedet på, at jeg kommer til at gøre det, siger Hafþór Björnsson.

Sur rival
Det er dog langtfra alle, der hepper på Björnsson. Britiske Eddie Hall, der er den nuværende indehaver af verdensrekorden (500 kg), er sur over den måde, islændingen vil forsøge at tage rekorden fra ham. En verdensrekord sat uden for en konkurrence, vil ikke kunne kaldes en rigtig rekord, mener rivalen.

På de sociale medier har kritikere og tvivlere også gået hårdt til Björnsson op til forsøget.

Hvordan påvirker det dig?

– Alle succesfulde mennesker vil på et eller andet tidspunkt få haters, og jeg tror faktisk, det ville være værre for mig, hvis alle sagde, at de elskede mig, og at jeg helt sikkert ville løfte 501 kg. Folk kan godt lide at tale bag computere i dag, og det er o.k., det må de gerne. Jeg bruger det som en motivation. Og jeg kommer til at bevise, at haterne tager fejl.

Hans verdensrekordforsøg i dødløft bliver livestreamet gratis på coresports.world på lørdag den 2. maj kl. 18.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: