Mand, armbøjning, muskler, sener, studie,
© Kenneth Bo Drabæk

Lav armbøjninger hele dagen

Lav et begrænset antal armbøjninger, hver gang du åbner døren til køleskabet eller vasker hænder.

27. maj 2010 af Jacob Søndergaard

Armbøjninger er uden sammenligning den øvelse, som flest af os har prøvet kræfter med. 3 x 10 eller 20 armbøjninger er glimrende at tage med i sit træningsprogram, men endnu bedre er vores simple råd: Lav armbøjninger hele dagen lang – hver gang du har en lille pause.

Det kan fx være, hver gang du skal på toilettet, eller når du åbner køleskabsdøren. Fidusen er kun at lave halvt så mange, som du kan. Det giver dig effekt, men ingen sved på panden. Kan du eksempelvis lave 20 armbøjninger, nøjes du med 10 ad gangen. På den måde udnytter du en af armbøjningernes mange forcer: at de kan laves overalt. Øvelsen kræver nul redskaber og kun et minimum af plads samt lidt tyngdekraft, så medmindre du er astronaut, er det ned på gulvet og i gang med at træne hele kroppen.

Du træner mange muskler på én gang

  • Skuldre Musklerne omkring skuldrene arbejder hårdt, for at du kan stå stabilt, mens du hæver og sænker kroppen.

  • Bryst Hele brystmuskulaturen er dybt involveret i armbøjningsbevægelsen. Især når kroppen er sænket helt ned til gulvet, kan du mærke, at brystet arbejder. Er det længe siden, at du har lavet armbøjninger, bliver du med statsgaranti dejlig øm på brystet.

  • Bagsiden af overarmene Når du skal op fra gulvet, skal albueleddet strækkes ud, og det er tricepsmusklen på bagsiden af overarmene, der gør det grove arbejde. Det gør armbøjninger til fantastisk armtræning.

  • Ryg Musklerne omkring skulderbladene og den øverste del af ryggen arbejder også med at sørge for stabilitet.

  • Mave Armbøjninger træner også mavemusklerne, som skal sørge for, at kroppen er stiv som et bræt, mens armene pumper. Det er let at se, når det kniber med styrken i mavemusklerne, for så hænger kroppen som en hængekøje ned mod gulvet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: