Som begynder kan det første skridt ind ad døren i et fitnesscenter godt kræve en del mod. For nogle er det så angstprovokerende, at de holder sig helt væk. 

Mange kvinder frygter fitnesscenteret

Ser jeg dum ud? Er jeg for tyk? Træner jeg forkert? Det er nogle af de tanker, som desværre holder mange kvinder væk fra fitnesscenteret

5. februar 2019 af Jesper U. Larsen

En amerikansk måling fra Fitrated viser, at hele 65 procent af kvinderne har undgået at træne i fitnesscenter, fordi de er bange for, hvad andre medlemmer vil tænke om dem. Det samme gælder ”kun” for 36 procent af mændene.

Her er top-5 over, hvad kvinder har følt sig bedømt på:

5. Mit tøjvalg (49,0%)

4. Forkert udførelse af øvelser (51,0%)

3. Ikke at se veltrænet nok ud (54,6%)

2. Forkert brug af maskiner (58,5%)

1. Min vægt (64,9%)

>> Få masser af tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<

5 tips: Føl dig godt tilpas i centeret

1. Glem de andre.

Sandheden er, at den eneste, der rigtig bekymrer sig om, hvad du gør i centeret, er dig selv. Langt de fleste er fuldt optaget af deres egen træning. 

2. Hold fokus på målet.

Mind dig selv om, hvorfor du kommer i fitnesscenteret, og vær stolt over, at du gør noget godt for dig selv. Husk på, at mange af de veltrænede typer, du ser, også engang har været dér, hvor du er i dag.

3. Få en makker.

Er du ny i centeret, kan det være en idé at alliere dig med en ven eller veninde, der har lidt mere erfaring. 

4. Hav en plan.

Find et godt træningsprogram, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal lave i centeret. Sørg også for at sætte dig ind i, hvordan maskiner og øvelser fungerer – få hjælp af en instruktør, eller lav noget research på nettet.

5. Klæd dig på til succes.

Vælg noget træningstøj, du føler dig godt tilpas i. Det kan være med til at booste selvtilliden. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: