Kvinde der tager vægte
© iStock

Musklerne husker din træning

Du starter heldigvis ikke fra scratch, når du genoptager styrketræningen efter en lang pause. Dine muskler husker nemlig din tidligere vækst, som eksisterer i dit dna.

19. juli 2018 af Redaktionen

Dine muskler husker tidligere træning 

Har man én gang været muskuløs og veltrænet, så har man nemmere ved at blive det igen efter en lang pause. Nu har forskere fundet ud af, at musklerne “husker” tidligere vækst, og at denne muskelhukommelse eksisterer på dna-niveau. Et forsøg med utrænede mænd, som blev sat til at styrketræne, viste, at muskelvækst resulterede i såkaldte epigeniske modifikationer, som regulerer, hvordan bestemte gener kommer til udtryk. 

Disse varede ved, selvom mændene stoppede med at løfte vægte og mistede muskelmasse igen. I praksis betyder det ifølge forskerne, at gener forbundet med muskelvækst nemmere kan tændes, når man genoptager træningen senere i livet. Dermed kan man relativt hurtigt træne sig op igen efter en skade eller en frivillig pause på måske flere år.

 Kilde: Scientific Reports

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: