Mand der squatter
© iStock

Så dybt må du squatte

Squatten er en effektiv øvelse, der især er til gavn for ballemusklerne. Hvordan du bedst udfører øvelsen, kan du læse meget mere om, lige her.

25. juni 2018 af Redaktionen

Må man squatte dybt?

Er det o.k. at bøje knæene mere end 90 grader i squat? 

SVAR: Ja, så længe teknikken er korrekt. Faktisk træner du fx ballemusklerne 30-40 pct. mere effektivt ved at komme under vandret i squat. Du kommer også til at arbejde med såkaldt full range of motion, altså musklens størst mulige bevægelsesområde. Det øger antallet af tværbroer mellem fibrene i musklen og gør dig dermed stærkere.

Ved at komme under vandret udvikler du også flere såkaldte mekanoreceptorer omkring knæet, så du bliver bedre til at holde leddet stabilt – både under styrketræning, løb og andre aktiviteter.

Er du nybegynder, eller har skader gjort dine knæ ustabile, bør du dog nøjes med at holde dig til 90 graders bøjning i knæet. Efterhånden som du bliver stærkere og teknisk dygtigere, kan du så begynde at gå dybere ned.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: