© iStock

Sådan bruger du dropsæt

Få mere ud af din træning med dropsæt, hvor du sænker vægten over flere omgange og derved udtrætter musklerne fuldstændig. Læs hvornår og hvordan du skal bruge det her.

28. maj 2018 af Dina Christiansen

Variation er vigtig for at sikre fremgang i din træning, men det behøver ikke altid betyde, at du skal lave nye øvelser. Der er nemlig mange andre parametre, som du kan skrue på i din træning for eksempel ved at bruge dropsæt.

Hvad er dropsæt

Dropsæt går ud på at udtrætte musklen fuldstændig ved at droppe vægten. Det vil altså sige, at du, efter dit almindelige sæt, fortsætter med en lavere vægt, indtil du ikke kan mere. Du kan vælge at lave flere dropsæts, så du sænker vægten over flere omgange. Formålet med det er at stresse og udmatte musklen, så den stimuleres til at vokse.

Hvornår bruges dropsæt

Dropsæt bruges ofte som en finisher, altså til slut i din træning. Da musklen virkelig bliver udmattet, kan det have en dårlig effekt for resten af din træning, hvis du starter ud med et dropsæt. Brug det derfor til at klemme de sidste kræfter ud musklen, når dine andre løft er klaret.

Hvordan bruges dropsæt

For at lave et effektivt dropsæt kræver det, at det er muligt hurtigt at skifte vægten ud. Vælg derfor en øvelse enten i kabel eller med vægte i hænderne. Et dropsæt kan for eksempel se sådan ud:

Split squats:
1 sæt af 10 gentagelser med 10 kg i hver hånd.
1 sæt af 10 gentagelser med 10 kg i den ene hånd.
1 sæt af 10 gentagelser med kropsvægt.

De 3 sæt skal laves direkte efter hinanden, hvorefter du holder 1 minuts pause og gentager det 3-4 gange. Vælg en vægt, hvor du ikke kan lave meget mere 10 gentagelser, så du derved er nødsaget til at gå ned i vægt for at fortsætte.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilke sundhedsråd har du sværest ved at efterleve?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: