Sådan får du sjov core-træning

Der er andre veje til en stærk core end de klassiske core-øvelser. En række træningsformer rammer din core mindst lige så effektivt.

4. november 2014 af Mads Brink Hansen - sportsfysiolog og fysisk træner hos Team Danmark.

Vi får konstant at vide, at en stærk core er helt afgørende for vores fysiske formåen, så vi kaster os over core-øvelser som ’planken’ – også selv om det unægtelig kan være lidt kedeligt at ligge stiv som et bræt, mens sekunderne snegler sig afsted.

Men der findes heldigvis masser af sjove og effektive veje til at træne sig til en stærk core. En række træningsformer giver god træning af dine core-muskler, helt uden at du tænker over det – og samtidig med at du høster mange andre gevinster for din form og sundhed.

Alternativ core-træning

Hvis du fx træner til at løbe en halvmaraton, og du oplever, at du falder sammen og får dårlig holdning eller bliver træt og øm i din core under eller efter træning, kan det være et udtryk for, at din core ikke er stærk nok. Så kan det fx være en god idé at supplere din træning med terrænløb.

Når du udsætter dig selv for stejle bakker eller krat og underskov med forhindringer, som du skal springe over og dukke dig under, aktiveres core-muskulaturen i endnu højere grad, end når du løber på et jævnt underlag.

Du får altså en omgang dynamisk og funktionel træning af din core. Og som bonus får du en række andre gevinster, der gør dig til en bedre løber – lige fra øget styrke til bedre teknik, kondition og løbeøkonomi.

Terrænløb er bare en af mange alternative genveje til en stærk core.

Slip for kedelige øvelser - få sjov core træning

Log ind og se seks former for træning, der træner dine core-muskler, uden at du lægger mærke til det.

Core

Begrebet ‘core’ bruges som en fællesbetegnelse for bug- og rygmuskulaturen, der stabiliserer rygsøjle, hofteled og skulderled i forhold til hinanden. Coremusklerne er således en vigtig faktor ved bevægelser med overførsel af kraft fra én kropsdel til en anden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: