Sådan reducerer du kropsfedt og øger muskelmasse

Vi har samlet 5 gyldne råd til, hvordan du forbrænder kropsfedt og øger din muskelmasse samtidig.

11. oktober 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Tallet på vægten giver os ofte et forvrænget billede af, hvordan det ser du med vores sundhed. I perioder, hvor du ikke får trænet nok, kan vægten være længere nede end i de perioder, hvor du styrketræner jævnligt.

Vi har samlet fem gode råd til at reducere dit kropsfedt og øge din muskelmasse samtidig.

Træn for at øge muskelmasse - ikke for at tabe fedt

Mange gentagelser med lav vægt øger ikke din muskelmasse. Vælg istedet de øvelser, der sætter gang i de største muskelgrupper, og lader dig løfte mere vægt. Squats og dødløft er eksempelvis fremragende øvelser til dette.

Skær ned på kulhydraterne

Hvis du vil skære ned på fedtet, så må du også skære ned på kulhydraterne. Sørg for, at du får dine kulhydrater på det tidspunkt, hvor du har mest brug for dem - nogle timer før din træning.

Vælg det sunde fedt

Fedt er essentielt for optimal cellestruktur og sunde hormonniveauer, og begge disse spiller en stor rolle, når det kommer til opbygning af muskler. Sørg derfor for at få sund fedt fra eksempelvis fisk, nødder og avokado.

Få den rette mængde kalorier

Find ud af, præcis hvor mange kalorier, du skal have for at kunne opbygge muskler samtidig med, at du forbrænder noget af det fedt, din krop holder på.

Brug din kardiotræning til at forbrænde fedt - IKKE kalorier

Lange og stille kardiosessioner er ikke optimalt til at forbrænde fedt. Sørg for at have høj intensitet på din kardiotræning, så din krop forbrænder fedt og ikke muskler.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: