© Istock

Sådan sparer du tid i fitnesscentret

Få styrketræningen overstået i en fart med disse 5 simple justeringer.

Fitnesscentret er fuld af tidsrøvere, der kan få din træning til at trække ud meget længere end nødvendigt. Her er 5 tips til hurtigere træning.

1. Læg en plan

Hav en klar plan for, hvad du skal træne, så du ikke ender med at vandre rundt for at afsøge centret efter egnede øvelser. Sørg også for at have en back-up-øvelse parat, hvis udstyret er optaget, frem for at stille dig op i kø.

2. Undgå for lange pauser

Pauserne mellem dine sæt er vigtige, men der er ingen grund til at gøre dem unødigt lange. Træner du moderat tungt (5-11 gentagelser pr. sæt), er en pause på halvandet minut typisk rigeligt. Tag tid!

3. Glem mobilen

Der kan være gode grunde til at tage mobilen med, når du træner – fx hvis du træner med musik i ørene eller vil føre træningsdagbog. Men glem facebook og sms’er – resten af verden kan godt vente, til du er færdig med at træne.

4. Undgå myldretiden

Overvej, om du har mulighed for at træne uden for centrets myldretid – fx før arbejde i stedet for på vej hjem. Så slipper du for overfyldte omklædningsrum, kø ved maskinerne og andre tidrøvere.

5. Kør supersæt

Supersæt, hvor du laver 2 øvelser lige efter hinanden uden pause, er et glimrende valg, når du har travlt. Kør øvelser for modsatte muskelgrupper, fx bryst og ryg som supersæt. Dvs. at du først kører et sæt af brystøvelsen og straks derefter kaster dig over rygøvelsen og så forfra. Byg fx din træning op om 4 supersæt, der tilsammen træner hele kroppen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: