6 fødevarer, du bør spise, hvis du arbejder på en sixpack

Kosten er altafgørende, når man arbejder på en tydelig sixpack. Derfor bør man sørge for at få nok af især disse 6 fødevarer!

21. marts 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

En tydelig sixpack er et ønske hos mange, men det er ikke let at opnå. Træningen skal naturligvis tilpasses til dit mål om en sixpack, men kosten er det altafgørende. Vi har samlet en liste med 6 fødevarer, der indeholder sunde og gavnlige stoffer, der hjælper dig godt på vej mod de tydelige mavemuskler.

Asparges

Asparges er gode for fordøjelsen og kan afhjælpe oppustethed, fordi de booster de gode bakterier i tarmene. Desuden kan de grønne stænger sørge for, at vand ikke ophobes i kroppen – og jo mindre vand du har i systemet, jo mere tydeligt vil dine muskler fremstå.

Mandler

Mandler er en sund og foretrukken snack for mange - men den kan mere end bare det. Mandler indeholder store mængder fibre og er perfekte til at stabilisere blodsukkeret. Et studie udgivet i Journal of the American Heart Association viser, at 30-35 mandler per dag hjalp forsøgspersonerne med at tabe mavefedt.

Fuldkorn

Fuldkorn er en sikker vinder på mange områder – også når det gælder ønsket om en sixpack. De mange fibre stabiliserer blodsukkeret og gør det lettere at undgå overspisning. De allerbedste fuldkorn til at opnå sixpack er brune ris og hele hvedekerner.

Græsk yoghurt

Den græske yoghurt indeholder store mængder protein, calcium og probiotika. Disse tre er alle gode, når man vil have sixpacken frem i lyset, og især probiotika er kendt for at kunne reducere det mavefedt, der ligger mellem musklerne og de indre organer.

Grøn te

Grøn te indeholder både koffein og sunde antioxidanter. Mens antioxidanterne for eksempel kan forøge, hvor meget ilt din krop kan optage og forbruge under din træning, så sørger koffeinen blandt andet for at holde dit hoved klart og holde svimmelhed væk. Både koffein og antioxidanter er desuden kendt for at kunne reducere overflødigt mavefedt. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: